dinsdag 17 april 2012

Bericht 18 April: We gaan als een speer !!!

Op zaterdag 14 april 2012 is het bouwteam in alle vroegte vertrokken. Het team van 2012 bestaat uit Marry, Gré, Marcel, Stan, Piet, André en Lida. Via Frankfurt am Main, Würzburg en Passau gaan we naar de grens met Oostenrijk waar ons overnachtingsadres is. De volgende ochtend vertrekken we om 8.30 uur, via Slovenië en Kroatië komen we bij de grens met Bosnië. Om ca. 12 uur zijn we bij de grensplaats Gradiska. Zoran (van Caritas) is daar en zorgt voor begeleiding naar Banja Luka. In Banja Luka laden we eerst de spulletjes uit die we hebben meegekregen voor de kinderen. Daarna drinken we koffie bij Anicic. Vervolgens halen we ons gereedschap op welke we in Bosnië hadden achtergelaten van onze vorige bouwreis.
Drago (een allround bouwvakker in dienst van Caritas) gaat met ons mee naar Livno.
Rond 17.00 uur arriveren we in Livno. We rijden direct door om het huis welke we gaan opknappen voor de familie A. te bekijken.
We logeren in een ruim huis bij de kerk van Bila in de omgeving van Livno. In het huis wonen twee zusters. We hebben hiermee een geriefelijk logeeradres.

Maandagochtend gaan we met zijn allen naar het huis.Het bouwteam begint direct met sloopwerk.De vloeren worden verwijderd. En er worden twee ladders gemaakt omdat het laddertje wat er staat er niet al te stevig uit ziet. Aan de achterzijde van het huis ligt een deel van de topgevel er uit waardoor er veel vocht in het huis komt. Van het sloophout worden een tafel en stoeltjes gemaakt zodat het bouwteam tijdens de lunch kan zitten. Er worden twee muren verwijderd. Uit 2 kamers worden de plafonds verwijderd en afgevoerd. De plaats waar de badkamer moet komen wordt uitgezet.
Er wordt vandaag heel veel stof gehapt.
De bouwmaterialen welke inmiddels via Caritas zijn aangekocht liggen opgeslagen in de schuur.

Op dinsdag 17 april vertrekt het bouwteam om 8.00 uur naar de bouwplaats. Gré en Lida blijven in het huis om af te wassen, schoon te maken, de was te doen en eten te koken.
Aangekomen op de bouwplaats blijkt het huis nog afgesloten te zijn. De bouwers forceren een (oud) raam om binnen te komen. Vandaag is de topgevel gemetseld. Verder voorbereidingen getroffen voor het metselwerk in de woonkamer. De oude buitenkozijnen zijn gedemonteerd en de nieuwe kozijnen zijn er in gezet. 3 zonen van A. hebben vanmiddag hard meegewerkt (de jongens moeten `s ochtends naar school).
Een groot deel van de muren van de badkamer is gereed. Na twee dagen is het huis al niet meer herkenbaar. Er is keihard gewerkt.

's Middags hebben Marry en Lida één van de adoptiegezinnen die in de omgeving van Livno wonen bezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten