donderdag 21 oktober 2010

Woensdag 20 oktober:
De kozijnen voor de ramen en de deuren zijn geleverd. Helaas is niet alles op de juiste maten geleverd waardoor er veel extra werk ontstaat.
Er is een steiger gebouwd om zodoende de dakpannen naar het dak te kunnen transporteren.
Jaap en Marry hebben de panlatten er op gelegd. Er zijn betonkolommen ontkist. Stan en Piet hebben in de buitengevel nog een kozijn gemonteerd. André heeft een kozijn gesmald, dit kozijn was veel te groot.
Rond het middaguur is begonnen met het leggen van de pannen. Er is met een groot team gewerkt want ook de Bosnische bouwers en familieleden waren present. Deze dag begon droog, helaas werd het wel steeds donkerder. Het laatste stukje dakpannen is in de regen gelegd. Aan het eind van de middag was het dak dicht.
En toen was het pannen feest. De familie had een varken aan het spit gereed gemaakt. In de toekomstige woonkamer van de bovenverdieping is een tafel gedekt en hebben we met familie en de Bosnische bouwers feest gevierd.

Donderdag 21 oktober:
De bouwers hebben de kozijnen afgemaakt. Daarmee is ons deel van de klus afgerond. Zoran en dr. Anicic (de directeur van Caritas) komen op bezoek op de bouwplaats. Dr. Anicic is verheugd te zien hoeveel werk er verzet is. Hij heeft Bosnische wijn en een kaas uit de eigen kaasmakerij voor ons meegebracht. Na nog een groepsfoto te hebben gemaakt nemen we rond de klok van één uur afscheid van de familie. Men is zeer ontroerd en dankbaar voor alles wat we hebben gedaan.
Om het huis bewoonbaar te maken is nog een bedrag van ca. € 1.500,- benodigd. Wij stellen het zeer op prijs als u hiervoor een bijdrage overmaakt op onze rekening onder vermelding van "bouwen".
Tot slot wordt het gereedschap opgeruimd.
De bus wordt naar de autowas plaats gebracht om morgen schoon de terugreis te kunnen aanvaarden.

Deze dag is begonnen met een dichte mist. Maar deze trok gelukkig snel op en daarna kwam een stralende zon te voorschijn. 's Middags konden we genieten van een vrije middag in de zon.
We kijken tevreden en voldaan terug op een geslaagde bouwreis.
Namens de familie B. en dr. Anicic willen wij u als donateurs heel hartelijk danken voor uw bijdragen want alleen met uw steun kunnen wij in Bosnië bouwen.Vanavond zijn we uitgenodigd om te komen eten bij Ivo.

En dan gaan we vrijdag weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten