dinsdag 12 oktober 2010

Verslag van de bouwreis naar Banja Luka van 10 oktober t/m 24 oktober 2010.

Deelnemers aan de bouwreis van 2010:
Jaap, Marry, André, Lida, Piet, Gré en Stan.

Zondagochtend 10 oktober om 5 uur zijn we uit de Beemster vertrokken met een volgeladen bus.
Om 6.30 uur zijn we al bij de Duitse grens. Daarna via Frankfurt en Passau naar de Oostenrijkse grens. Daar zijn we om ca. 14.00 uur. Via Linz en Graz komen we bij ons overnachtingsadres in Lebring, aankomst om ca. 17.15 uur.
We genieten van een prima maaltijd en daarna zoeken we onze bedjes op.

Maandag 11 oktober: na een goede nachtrust staan we op tijd op om na een lekker ontbijt om 9.00 uur onze reis voort te zetten.
Via Slovenië en Kroatië gaan we naar de grens met Bosnië. Daar zijn we om ca. 12.15 uur. Aan de Bosnische kant van de grens staat Zeljko klaar om ons eventueel te helpen als tolk. Gelukkig is dat niet noodzakelijk en zijn we supersnel de grens over.
Om ca. 13.00 uur arriveren we op de boerderij van Caritas in Aleksandrovac.

Na de lunch gaan we naar het bouwproject. Het is de bedoeling dat er voor de familie B. een nieuw dak op hun huis wordt gebouwd. Dit is nl. enige tijd geleden door brand verwoest.
De bouwers van Caritas hebben inmiddels een betonvloer gestort en de zijmuren zijn opgemetseld.
Op de bouwplaats is de architect van Caritas, Zoran, aanwezig om uit te leggen wat er moet gebeuren.
In Trn nog even gekeken of Ivo er was, maar die was niet thuis.
`s Avonds had Marry een heerlijk pastarecept en we hebben daarvan lekker genoten.

Dinsdag 12 oktober: Op tijd opgestaan waarna de bouwers om ca. 8 uur zijn vertrokken naar de bouwplaats. Marry en Zeljko hebben onze werkvergunningen geregeld.
Naast onze vrijwilligers is ook een bouwmedewerker van Caritas steeds aanwezig en een paar broers van de bewoner werken ook mee.
Op de bouwplaats zijn de topgevels aan de voor- en achterzijde zijn gemetseld. De onderslagbalken zijn gestempeld en er onder gebracht. Er zijn sporen gemaakt, geschaafd en geschilderd. Deze zijn vervolgens naar boven gebracht en geplaatst.
Er is een betonbekisting gesteld voor de topgevel, voor boven de ramen. En er is een betonbekisting verwijderd.
Ivo komt ons bezoeken op de bouwplaats. Op de terugweg naar de boederij gaan we nog even bij hem langs voor een drankje en om zijn kerk te bezichtigen. De kerk is nu klaar en in september jl. ingewijd.
`s Avonds komt Ivo bij ons eten.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten