donderdag 25 september 2014

Ons eerste bericht !!
25 sept hier in Banja Luka !!
We hebben een hele goed trip gehad, zonder al te veel file.
Zondag om 13:00 zijn we aangekomen in Banja Luka. Daar hebben we even gegeten met Anicic en daarna  de meegebrachte goederen uitgeladen.
De volgende dag een gesprek met Zoran onze architect en we hebben ons gereedschap opgehaald. Vervolgens meteen door naar de bouw, daar om 11:00 begonnen met het isoleren van de woning.
We hebben slecht weer maar dat houd ons niet tegen. Kwestie van rubberen laarzen kopen en gaan.
De eerste werkzaamheden: dakbedekking tegen de zijwanden plakken om dit water dicht te maken en daarna de isolatie. Het bovenste deel van de woning is van hout deze, moet geprimerd worden zodat het lijm voor de isolatie platen goede hechting krijgt.
Met deze werkzaamheden hebben we dag twee gevuld. We hadden nog geen steiger MAAR ook dat hield ons niet tegen. Dit gezin had tot voor kort geen water voorziening maar de put is er  !!! en dus waren de grote water reservoirs niet meer in gebruik. Met aan elke kant een reservoir en een ladder er op en hop wij staan 1,50 meter hoger ideaal !!

De dag  erna hadden we een tegenvaller. De man die ons zou helpen / vertellen hoe we verder moeten volgens de Bosnische manier van werken kon niet komen. Er waren geen andere werkzaamheden dan wachten op zijn komst, dat zou een dag niks doen zijn !! Dat gaat er bij ons niet in dus snel op zoek naar een andere klus voor 1 dag.
Omdat er dit jaar zo enorm veel water overlast is geweest kan het bijna niet zo zijn dat er niemand is die hulp nodig heeft. Caritas vond voor ons een nieuwe klus: het schilderen van een woning binnen en buiten, er had 80 cm water in dit huis gestaan. We hadden mazzel, het was de hele dag stralend mooi weer. Samen met hulp van de familie was het huis in 1 dag klaar. Super klus en weer een familie blij achter gelaten.

Van wege het weer konden we ook de volgende dag niet verder met het isoleren van de woning dus hebben we besloten om te verhuizen naar Jajce om daar te beginnen aan het bouwen van de nieuwe woning.
Omdat we ook nog de adoptie kinderen moesten bezoeken hebben we besloten dat de mannen alvast naar Jajce gaan om te bouwen en de dames 1 dag extra in Banja Luka blijven.
Wij hebben gister en vandaag de kinderen in deze omgeving bezocht. We hebben goede verhalen en trieste verhalen, maar zo is het altijd. We zullen van al deze gesprekken een verslagje maken en deze door geven aan de desbetreffende adoptie ouder.
Dag 1  voor de mannen :  het graven van de fundering met een graaf machine.
Morgen gaan ze daar verder.....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten