maandag 29 september 2014

Maandag 29 sept

We zijn al weer een paar dagen verder met onze activiteiten.
Op de bouw hebben we afgelopen zaterdag een beton vloer gestort. Het was een race tegen de klok om al onze spullen op tijd geleverd te krijgen.
Het werkt hier iets anders dan in Nederland. Je besteld iets rond 12:00 uur en het kan zo maar dat het aan eind van de middag nog niet aanwezig is of zelfs helemaal niet komt.
Of je krijgt je materiaal in de verkeerde volgorde, maar ach, na 5 bouw trips weten wij een beetje hoe het hier werkt en we blijven bellen en langs rijden tot wij het voor elkaar hebben.

De beton centrale had het eigenlijk te druk om onze order die dag nog te verwerken, maar ja hoor om 13:00 uur was het dan toch zo ver, we kregen beton, 2 vrachtwagens vol JIPPIE !!! ja dat zou je denken, nou nee we moeten nog een uur wachten op ons zand waarmee we de vloer wilden vlakken voor dat het beton er op zou gaan, Gelukkig wachten de chauffeurs rustig in de zon tot ze hun werk kunnen gaan doen ...... kijk en dat zie je nou niet in Nederland !!
Maar het resultaat is daar !!  we zijn uit de klei (wat een hopeloze klei om in te werken).
Nu kon de boel mooi drogen, de volgende dag was het zondag, voor ons een vrije dag dus het kwam super goed uit.
Wij zijn zondag met een gids op pad geweest in Jajce. Er zijn 27 monumentale bezienswaardigheden te bewonderen in deze plaats, dus keuze genoeg.
Het was een super leuke tour van 2,5 uur die we al wandelend hebben gemaakt, Julija sprak vloeiend Engels en ze wist ons veel achtergrond informatie te vertellen. Ook deze dag was het heerlijk weer.

Vandaag (maandag) zijn de mannen André en Marcel verder gegaan met de woning, samen met Mario en Drago uit Bosnië, zij werken nog steeds met ons mee. Ook vandaag weer super mooi weer strak blauw en zonnebrand is geen overbodige luxe.

De anderen van ons team zijn vandaag met z'n vijven naar Bihac gereden Ad, Gré, Lida, Marry en Katarina van Caritas om daar de adoptie kinderen te bezoeken. Voor ons de eerste keer dat we Bihac bezoeken. Het is ruim 2 uur rijden dus dat doe je niet even voor 1 kind. Op het moment hebben wij 5 kinderen in ons programma dus de moeite waard ze te bezoeken.
We hebben tijdens dit bezoek ook de school directeur ontmoet. Hij heeft de kinderen aangemeld bij Caritas.
De adoptie ouders krijgen van dit bezoek op korte termijn natuurlijk een verslag en een nieuwe foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten