zondag 11 mei 2014


Ons bouwteam gaat weer op pad:

20 sept 2014 gaan we richting Banja Luka om 2 gezinnen te helpen.

Wij zoeken nog Donatie’s om deze projecten geheel te kunnen voltooien.

Helpt u ons Helpen ?????

 

Projecten voor Bouwteam 2014

Project 1

Water put + huis isolatie voor familie Jacevic pa ma dochter en zoon

         

Situatie :

Moeder en vader hebben geen vast werk kinderen zitten op school.

Ze wonen boven op een berg ze hebben zeer weinig inkomen.

De dochter zit in het adoptie programma, het is een zeer vriendelijk gezin die eigenlijk nooit om hulp vraagt. Het gezin heeft geen badkamer er is buiten een douche gemaakt een zak water. Het huis heeft 2 kleine slaapkamers en een woon/keuken deel.

Het gezin heeft de eerste jaren dat wij ze leerde kennen geen elektra gehad omdat ze dit niet konden betalen. Sinds 2013 hebben ze Electra

Reden water put :

De familie heeft 2 witte containers naast het huis staan daar in vangen zij het water op van het dak. Het dak is voorzien van asbest golf platen en het huis is erg klein 5 bij 7 meter het dak vlak is daardoor ook klein, deze water opvang voorziening is alles wat het gezin heeft.  En wandeling naar de rivier is een andere optie om aan water te komen dit is zo’n 3 km lopen berg afwaarts.

Kosten : pomp en installatie, boring naar diepte van rond de 25 meter Totaal : 2500,- Euro

Reden isolatie woning :

Dit huis heeft het gezin ooit gekregen maar die stond op een andere plek vader heeft dit huis afgebroken en op hun land (waar oma een woning heeft) weer opgebouwd.

Dit huis is niet geisoleerd en heeft aan de buiten kant een laag van spaanplaat ( niet watervast) dit is wit geschilderd maar zit vol vocht en scheuren.

Het plafond van deze woning heeft ook geen isolatie, deze woning staat in de omgeving van Banja Luka in de bergen. In de winter is het daar erg koud en valt er flink wat sneeuw, moeder meld dat het niet warm te krijgen is.

Wij hebben aangeboden om dit gezin te helpen, dit is door Caritas goed gekeurd.

Kosten isolatie woning totaal :+/- 3500,- Euro

 

Project 2

Woning voor fam Bendra


Moeder is alleenstaand met 4 kinderen en heeft geen contact meer met vader van de kinderen.

Ze heeft geen werk geen inkomen en geen huis.

Het huis waar ze nu in verblijft, is een leegstaand pand en behoord tot de gemeente, Ze mag hier tijdelijk gebruik van maken.

Moeder krijgt van haar familie veel hulp oude kleding en waar mogelijk geld.

De dochter zit in ons adoptie programma en door dit programma van onze stichting krijgt moeder 25 euro per maand van een gezin in Purmerend, sinds jan 2014 is er ook een kind geadopteerd via een programma in Slovenië en krijgt via dat programma 20 per maand.  Dit is haar gehele inkomen.

Het huis waar het gezin nu woont is zeer vochtig en zit vol schimmels de geur in deze woning is ondragelijk de kinderen hebben last van hun longen.

Wij willen dit gezin graag helpen, de enigste optie is een huis kopen of laten bouwen. Moeder heeft een stukje land gekregen daar op kan een huis worden gebouwd dit is goedkoper dan en andere woning te kopen.

Kosten woning :+/- 12500,- Euro
Wij hebben met Caritas afgesproken dat wij tot 10000,- willen helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten