vrijdag 7 juni 2013

Tripje Banja Luka juni 2013

We zijn met 4 personen 6 dagen in Bosnië geweest, tijdens onze bouwreizen werken we daar erg hard maar ook deze week was volle bak doorgaan alle dagen zaten vol afspraken.

We hebben een interessante trip gehad, nu even niet bouwen maar praten met de mensen van Caritas en de bevolking waar we ons zo voor in zetten. Tijdens deze trip hebben wij regelmatig de vraag gekregen waarom doen jullie dit werk : Geef daar maar eens antwoord op,,,, en we zijn er achter gekomen dat dat eigenlijk heel simpel is: Wij hebben een Caritas hart en dat wil je delen met andere die dat nodig hebben.
Na deze trip zijn we alle van mening dat onze inzet 110 % nuttig en nodig is. Niet dat we daar aan twijfelde maar het maakt de situatie weer eens duidelijk.

We hebben veel gesprekken gehad met de directeur van Caritas de heer Anicic en het waren  waardevolle gesprekken. We hebben onze Stichting een duidelijke basis gegeven waardoor we onze samenwerking met Caritas optimaal kunnen maken.
En dit was ons doel voor deze trip, wij zijn er erg blij mee. De heer Anicic heeft ons gemeld blij te zijn met onze bezoeken aan Caritas en aan de gezinnen. Hij heeft vertrouwen in ons en meldde ons dankbaar te zijn voor onze kritische blik en mening over de hulp aan de gezinnen.

Door uw steun kunnen wij samen goed werk verzetten in Bosnië.
En dat is hard nodig, we zijn bij vele gezinnen op visite geweest, bij sommige gezinnen was de situatie met kleine stapjes verbeterd en bij andere was het slechter dan je kunt bedenken.

Wij hebben als team besloten dat wij deze gezinnen een extra kans geven en we willen ze met het bouwteam een betere leef omgeving geven.
De heer Anicic gaat deze gezinnen bekijken en als hij goedkeuring geeft zullen wij volgend jaar een paar klussen hebben die in het leven van deze mensen een grote positieve verandering zullen brengen.
Er zijn nog vele andere aanvragen binnen gekomen bij Cartitas, als hier zaken tussen zitten die ons bouwteam aan kan dan zullen we deze ontvangen en bespreken.

We zullen u verder op de hoogte houden van onze werkzaamheden.
Dit is een kort verslag er zal binnenkort meer komen.

Wij doen goed werk,  maar zonder uw hulp staan wij stil !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten