dinsdag 5 november 2019

Bericht november 2019

Reparatie dak voor de familie B



We kregen vanuit Caritas Banja Luka de vraag om een gezin te helpen waarvan een deel van het dak is verwoest door een hevige storm. Tijdens ons laatste bezoek aan Bosniƫ kwamen wij voor het eerst bij dit gezin. 4 kinderen en een hele handige vader zonder vast werk en een zwangere moeder zonder werk.
En zeer oud huis, een halve wc en geen bedden voor de kinderen. Dit gezin had aan alle kanten hulp nodig. We hebben een Wc-pot gekocht die vader zelf kon plaatsen / oude pot vervangen. We hebben een stapelbed gekocht en diverse dekbedden, dekens en lakens achtergelaten (die hadden wij mee vanuit Nederland) en diverse spullen voor de komende baby (ook mee vanuit Nederland) en natuurlijk een groot voedselpakket
Het gezin was heel erg blij met al deze hulp. Ze waren immers behoorlijk verwend door ons J. Tijdens onze bezoeken is er altijd wel een gezin waarbij we denken “meteen maar actie ondernemen”. Met het idee dat zij voorlopig weer even uit de problemen zijn. Maar voor dit gezin was dit helaas niet het geval. Bij een flinke storm is een groot deel van het dak verwoest. Vader heeft dit met zeilen overdekt. Voor de zomer was dit te doen en vader heeft samen met zijn broer zijn best gedaan zo veel mogelijk zelf te regelen om het dak te repareren maar de kosten zijn te hoog 3000 euro bij elkaar.
Wij hebben dit gezin geholpen met de opbrengst van onze donaties die we de afgelopen maand mei 2019 via de kerkcollecte, hebben mogen ontvangen.
Vader en zijn broer gaan er zelf voor zorgen dat het dak er weer op zit voor de winter. 5 Kinderen een natte koude winter insturen is geen optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten