donderdag 4 februari 2016


Stichting Bouwen aan Banja Luka, steekt de koppen bij elkaar om meer aandacht aan onze gezinnen te geven. We gaan samen werken met Award Opmeer, deelnemers van dit project gaan op exploratie naar Banja-Luka 

Persbericht voor weekbladen feb 2016 :  

Deelnemers Award Opmeer op exploratie naar Bosnië
Opmeer – Op 30 april zullen er vijf deelneemsters van de Award Opmeer afreizen naar Bosnië. Zij zullen daar de stad Banja Luka bezoeken. Zij hebben zich de afgelopen 2 jaar vrijwillig ingezet op het gebied van sport, talentontwikkeling en vrijwilligerswerk. Om het project af te ronden gaan zij op exploratie en hopen hiermee hun gouden Award binnen te halen.

In samenwerking met Marry Vlaar van Stichting Bouwen aan Banja Luka gaan de deelneemsters ervaren hoe de leefwijze is bij de minder bedeelde gezinnen in Bosnië. Dit zijn gezinnen die ver onder de armoede grens leven. Stichting Bouwen aan Banja Luka zet zich sinds 2008 in voor dit soort gezinnen. De stichting bouwt huizen of repareert ze, en heeft een adoptie programma (financiële ondersteuning) voor kinderen die anders niet naar school kunnen gaan. De Award deelneemsters zullen tijdens hun verblijf een bezoek brengen aan verschillende gezinnen/ouderen en willen geld ophalen om deze mensen te ondersteunen. Met het ingezamelde geld kopen zij medicatie, voedselpakketten, hulpmiddelen en brandhout. Brandhout is essentieel om op te koken maar geld ook als warmtevoorziening. In totaal zullen zij een week verblijven in Banja Luka en hopen dan een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de situatie en daarmee hun exploratieonderzoek te voltooien.

Mocht u geïnteresseerd geraakt zijn om het project op welke manier dan ook te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld adoptieouder, sponsor of een vrijblijvende donatie te schenken aan de stichting, kunt u contact opnemen met Marry Vlaar via 0629134670

Marry klust overigens ook voor het goede doel, diverse klussen rond het huis kunnen worden gerealiseerd. Deels van de opbrengst komt ten goede voor Bosnië.

Meer info over Award Opmeer en Stichting Bouwen aan Banja Luka kunt u vinden via:
www.awardopmeer.nl en babalubo.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten