dinsdag 5 november 2019

Succesverhalen 2019


Succesverhalen van onze adoptiekinderen,

Wij willen u graag een paar voorbeelden geven van gezinnen die al enige tijd in ons programma zitten en die grote stappen vooruit gemaakt hebben.

Eén van onze gezinnen is ongeveer 5 jaar in ons programma. Oorzaak: Ze woonden in het gebied waar zo’n 5 jaar geleden de overstroming plaatsvond in Banja Luka. Dit gezin was alles kwijt in hun woning. Vader had op dat moment geen vaste baan, zijn inkomen was laag. Een hecht gezin. Bij ons laatste bezoek hebben we de financiële situatie besproken met moeder. Ze vertelde dat vader nu een vaste baan heeft en alles in huis is vernieuwd en werkt goed. (alle gezinnen in het overstromingsgebied in Banja Luka hebben van de overheid 2500, - euro gehad voor vernieuwing van meubels en keukenapparatuur) Dit gezin heeft alles op orde en ze kunnen nu goed leven van het inkomen van Vader. Moeder gaf zelf ook aan dat ze graag ziet dat we een ander gezin weer op weg helpen. Ze is heel erg dankbaar dat ze in zo’n situatie weer hulp kregen. Wij houden wel contact met dit gezin en zullen voor ze klaar staan als ze weer hulp nodig hebben. De adoptieouders van dit gezin hebben er voor gekozen om met een ander gezin door te gaan met de financiële ondersteuning. Daarvoor natuurlijk heel veel dank.

Een ander mooi verhaal:
We waren op bezoek bij een gezin in Bihac en kwamen daar, zoals bij elk gezin, met de envelop met geld. We kennen dit gezin al heel lang en bij ons bezoek aan Bihac eten we meestal bij hen. Ook dit jaar had moeder aangegeven om voor ons eten te koken. Dit gezin heeft heel veel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en wij laten daarom ook altijd geld achter voor de gemaakte kosten voor het diner.
Het huis zag er zoals altijd super netjes uit, althans de woonkamer en keuken. Voor de rest is geen geld. De hal en de rest zijn kaal. Je kijkt naar het beton en de deuren zijn gordijnen.
We gaan aan tafel, krijgen wat te drinken en we geven ondertussen het cadeautje voor de dochter en de envelop met geld aan moeder. Moeder schuift de envelop terug naar ons en zegt: “Geef dit aub aan een gezin dat het harder nodig heeft dan wij. Wij redden het nu zelf dus we willen het geld niet meer aannemen”
Dat was even wat anders voor ons en dat terwijl ik net nog beton zag toen ik via een gordijn het huis binnen kwam ……
We hebben dit natuurlijk uitgebreid met moeder besproken en we zijn tot een compromis gekomen. Ze zou deze envelop nog aannemen. Ze zou nog een winterjas kopen voor haar dochter en zorgen voor een deur bij de wc. Voor wat er dan nog over zou blijven, zou haar dochter studieboeken kopen voor het nieuwe jaar.
Een geweldige afsluiting van een adoptie.
Ook voor dit gezin geldt dat we te allen tijden voor hun klaar staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten